Het-babyplein.nl

Onderdeel van het-winkelcentrum.nl

Mijn kind heeft ADHD hoor ik dagelijks van vele ouders, maar is dat wel zo bestaat deze ziekte / afwijking? 

Voorop gesteld er zijn inderdaad kinderen die in 1 van deze groepen vallen maar in mijn optiek word op verreweg de meeste kinderen onterecht een stempel gedrukt waar ze nooit meer van af komen.

Vroeger kreeg je een draai om je oren en lette je weer een uurtje op.

Was er vroeger ook zoiets als ADHD ? Vast wel maar mijn ouders en leraren noemde het gewoon een "druk"kind. een draai om je oren van de leraar en je was weer bij de les.

Ik ben er van overtuigd dat ADHD geen afwijking of ziekte is maar voortvloeit uit omgevingsfactoren en de huidige maatschappij. Kinderen worden zo ongeveer geboren met een t.v. , computer, tablet en mobiel voor hun neus. Om kinderen rustig te houden maken we gebruik van apparaten op batterijen of 220 volt een uitlaatklep hebben kinderen niet of nauwelijks. Buitenspelen, ravotten is er niet meer bij, ouders zijn veel beschermender dan tientallen jaren geleden.

Opgekropte energie dat enkel een uitlaatklep vind achter een scherm en de enige sport is FIFA 18 op de PS4.

Als we als maatschappij af willen van ADHD of  in ieder geval het aantal ADHD "patienten" terug te laten lopen moeten we als ouders de stekker af en toe uit de apparaten halen en onze jeugd de straat op schoppen, zodat ze weer gaan voetballen, tikkertje spelen, skaten of net wat ze leuk vinden.

Kinderen zijn niet gemaakt om binnen te zitten achter een scherm maar om lichaam en geest te ontwikkelen en dat gebeurt door buiten te spelen, te ravotten het gevaar op te zoeken, sociale interactie etc.

In mijn opinie zal door het bieden van een uitlaatklep voor kinderen het aantal ADHD kinderen enorm teruglopen.

Ouders moeten minder voorzichtig zijn zodat kinderen zich kunnen ontplooien.

Het huis ontsmetten met Dettol, op iedere kreet van een kind af gaan, ieder pijntje sussen met een pleister, koekje en kusje. Kinderen die niet alleen naar buiten mogen want daar loert gevaar. De straat is gevaarlijk, je moet je kleding heel houden, boompje klimmen gevaarlijk en het mag niet.

Ouders betuttelen hun kinderen te veel. Kinderen moeten proefondervindelijk groeien, je kunt 10 keer zeggen dat ze niet op een stoel moeten staan maar ze weten pas dat het niet verstandig is als ze er af vallen. Kinderen moeten de ruimte krijgen om te spelen, fouten te maken en kleine ongelukjes mee te maken, zodat ze zichzelf goed kunnen ontwikkelen.

ADHD is een benaming voor iets wat we zelf in de hand werken, door kinderen uren stil te laten zitten in klassen, daarna uren stil op een bank met een mobiel, t.v. playstation etc.

 

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

bayschoenen sport 1Kortingen tot wel 50% op je Sinterklaas cadeau's

doorzoek het web

Aangepast zoeken